Soba 4 Soteska

Soba 4 Soteska

Dvoposteljna soba | pograd

Dovžanovo sotesko je v stare zemeljske sklade – konglomerate, apnence, peščenjake in glinovce – izdolbla hudourniška reka Tržiška Bistrica. Reka kipi čez edinstveno pregradno slapišče velikih zaobljenih blokov belega kremenovega konglomerata. Ti veliki bloki so se privalili v reko z Borove peči, ki je ime dobila po rdečem boru, ki porašča njena strma pobočja. Soteska je še posebej slikovita zaradi šestih visokih kamnitih stolpov, Kušpegarjevih turnov, kjer so urejena plezališča. Skozi sotesko je speljana zanimiva geološka pot, gozdna pot, planinska pot, razgledna pot in pot do partizanske tiskarne-tehnike. V manjšem naselju Čadovlje stoji tudi stara Jamenšnikova hiša z letnico 1766, ki je primerek edinstvenega karavanškega stavbarstva z vsemi etnografskimi značilnostmi. Dovžanova soteska, ki leži 3 km severno od Tržiča, ob cesti Tržič-Jelendol, je razglašena za naravni spomenik Slovenije zaradi edinstvenega nahajališča ostankov okamnelega življenja rastlin in živali v kamninah starega zemeljskega veka – paleozoika. Tu so bile prvič najdene in opisane številne vrste ramenonožcev in velika luknjičarka (Schwagerina carniolica).

V sobi je

V sobi z balkonom sta dve postelji (90x200 cm) ter mizica s stolom in tri omare. Soba s pogledom na Triglav ima svojo kopalnico s tušem.

V sobi je mogoče postaviti dodatno otroško posteljo za otroka do dveh let.

Cena in doplačila

1 oseba na noč 56 - 68 €
2 osebi na noč 64 - 76 €
Turistična taksa na osebo 2,00 €/dan
Turistična taksa za otroke starejše od 7 let 1,00 €/dan
Zajtrk na osebo 8 €
Višji znesek velja 15.6.-15.9. in 25.12.-6.1., nižji pa vse ostale datume. Ob odpovedi rezervacije manj kot 14 dni pred prvo nočitvijo zadržimo vrednost prve nočitve.

Pri najemu celotne hiše ali za več kot 7 nočitev odobrimo dodaten popust. Posebni popusti in možnost prevoza tudi za udeležence športnih prireditev v bližini.

Zajtrk

Bogat zajtrk postrežemo v zajtrkovalnici v mansardi s prekrasnim pogledom na Triglav in Julijce.

Stopimo v stik

Včasih so spletni obrazci za neposredno rezervacijo tako trmasti, da vas pustijo čakati celo večnost. Ne dajte se jim! Pokličite naju ali nama pošljite e-mail in se bomo hitro zmenili.

Pošlji sporočilo

B&B sva zagreta hajkerja in bajkerja, zato z veseljem sprejemava v goste oboje!

OK