Soba 1 Zlatorog

Soba 1 Zlatorog

Dvoposteljna soba | 2 enojni postelji

Soba je dobila ime po pripovedki o Zlatorogu. Ta pripoveduje zgodbo o mladem lovcu iz doline Trente, ki je rasel v varstvu belih žena. Vzpenjati se je smel na najvišje gore, ne da bi se mu bilo treba bati česarkoli. Lepemu dekletu iz doline je nosil šopke gorskih rož in si tako pridobil njeno ljubezen. Nekega dne pa je dekle zasnubil bogat beneški trgovec in ji poklonil zlat nakit. Pripomnil je, da bi ji njen lovec, če bi jo le imel dovolj rad, moral prinesti Zlatorogov zaklad. Dekle se nenadoma ni več zmenilo za ubogega Trentarja, ki se je ponižan in obupan še isto noč odpravil na pot, da bi našel Zlatoroga. Proti jutru ga je res zagledal na visoki skali, streljal nanj in pri tem pozabil na Zlatorogovo čudežno moč: iz krvi smrtno ranjene živali so zrasle čudodelne triglavske rože. Umirajoči Zlatorog je eno použil in v trenutku mu je povrnila življenjsko moč. Zdirjal je proti lovcu, ki je prestrašen in oslepljen od bleščave zlatih rogov omahnil v prepad. Njegovo truplo je v dolino prinesla šele narasla Soča – v rokah je še vedno držal šopek triglavskih rož. Zlatorog je v hudi jezi razdejal gorski paradiž in za vedno izginil, z njim pa so odšle tudi bele žene. Njegov zaklad je še vedno skrit v gorah pod Triglavom.

V sobi je

V sobi z balkonom sta dve postelji (90x200) ter mizica s stolom in dve omari. Soba s pogledom na Kriško goro ima svojo kopalnico s tušem.

V sobi je mogoče postaviti dodatno otroško posteljo za otroka do dveh let.

Cena in doplačila

1 oseba na noč 56 - 68 €
2 osebi na noč 64 - 76 €
Turistična taksa na osebo 2,00 €/dan
Turistična taksa za otroke starejše od 7 let 1,00 €/dan
Zajtrk na osebo 8 €
Višji znesek velja 15.6.-15.9. in 25.12.-6.1., nižji pa vse ostale datume. Ob odpovedi rezervacije manj kot 14 dni pred prvo nočitvijo zadržimo vrednost prve nočitve.

Pri najemu celotne hiše ali za več kot 7 nočitev odobrimo dodaten popust. Posebni popusti in možnost prevoza tudi za udeležence športnih prireditev v bližini.

Zajtrk

Bogat zajtrk postrežemo v zajtrkovalnici v mansardi s prekrasnim pogledom na Triglav in Julijce.

Stopimo v stik

Včasih so spletni obrazci za neposredno rezervacijo tako trmasti, da vas pustijo čakati celo večnost. Ne dajte se jim! Pokličite naju ali nama pošljite e-mail in se bomo hitro zmenili.

Pošlji sporočilo

B&B sva zagreta hajkerja in bajkerja, zato z veseljem sprejemava v goste oboje!

OK