Keramika

Barbara Podlesnik: Družinski album


Ko nas ne vleče v hrib, ustvarjamo.

Z glino sem se srečala leta 2002, ko sem obiskovala tečaje oblikovanja gline pri Ines Kovačič in pri Urbanu Magušarju. Kasneje sem se odpravila v Anglijo na izobraževanje k mednarodno priznanemu lončarju Richardu Phetheanu. Pri nadaljnjem raziskovanju gline in njene rabe pa sem obiskovala tudi slikarsko šolo Zmaga Modica.

Moji prvi izdelki so bili lončki in skledice izdelani s pomočjo lončarskega vretena. Nato sem še posebej za razstave začela povezovati lončarsko vreteno in ročno modeliranje ter s tem ustvarila nenavadne oblike. Sledilo je raziskovanje gline kot medija za odtiskovanje tekstov in poezije ter za črno-bele poslikave. Keramika je tako postala platno za slikarsko ustvarjanje.

Rada raziskujem nove stvari in pri tem mi glina ponuja neomejene možnosti. Trenutno sem usmerjena v recikliranje odpadne gline, ki se mi je nabrala pri delu na lončarskem vretenu. Našla sem zanimiv način izdelovanja krožnikov in skled iz različnih mešanic odpadne gline.

Pomembnejše razstave (poglej galerijo razstavljenih del):

  • Skupinska razstava: International Exhibition of Contemporary Ceramics IAC Barcelona 2016
  • Skupinska razstava v gradu Seeschloss na 27. avstrijskem keramičnem sejmu, Gmunden, 2015
  • Velika odkupna nagrada, Ex-tempore Piran 2010
  • Samostojna razstava: Praznovanje, Galerija Meduza 2, Piran 2010

Prodaja gline, glazur in orodij Potterycrafts, Velika Britanija

Od leta 2007 smo zastopniki podjetja Potterycrafts, ki ponuja glino, porcelan, glazure, orodja in naprave, ki jih potrebuje keramik v svoji delavnici. Zelo priljubljene so glazure Potterycrafts in Amaco ter bel angleški porcelan, pripravljen po različnih recepturah (David Leach, Audrey Blackman). Če vas zanima naročilo izdelkov iz ponudbe Potterycrafts, nas kontaktirajte.

Kontaktirajte nas

Kaj pravijo naši gostje

  • Awesome friendly hosts, really comfortable rooms, all new and clean and modern but still cosy. You feel like home, we would always reccomend and great view ...

    - Saskia, Nemčija
  • Barbara was lovely! House is exactly as it looks in the photos; bright and very clean. Would definately stay here again!

    - Krisztina, Madžarska

Stopimo v stik

Včasih so spletni obrazci za neposredno rezervacijo tako trmasti, da vas pustijo čakati celo večnost. Ne dajte se jim! Pokličite naju ali nama pošljite e-mail in se bomo hitro zmenili.

Pošlji sporočilo

B&B sva zagreta hajkerja in bajkerja, zato z veseljem sprejemava v goste oboje!

OK