O naju

Barbara

V poslu je ekonomistka. Ukvarja se s podjetniškimi financami, pripravlja poslovne načrte, investicijske elaborate, svetuje pri oblikovanju poslovnih modelov. Poskuša napovedati prihodnost. Kot mnogi podjetniki se sooča z izzivi, kako sfinancirati projekte z omejenimi finančnimi sredstvi. Ko ni v financah, je umetnica. Glina je čudovita za packanje, raziskovanje in ustvarjanje. Z njo se je prvič srečala na tečaju Urbana Magušarja. Tako jo je pritegnila, da se je nato vrsto let pri Ines Kovačič učila oblikovati glino na lončarskem vretenu. Po nova znanja je odšla tudi v Anglijo k Richardu Phetheanu. Leta 2010 je prejela veliko odkupno nagrado na mednarodni razstavi Extempore za delo “Družinski album”. Želi si, da bi dan imel več kot 25 ur, saj jo zanima vse. Obožuje morje, jadranje in potapljanje. Jadran, Rdeče morje, Polinezija, Veliki koralni greben so njeni obiskani kotički. Naslednjič gre družinsko.


Boštjan

Velik del poslovnega življenja edvrtajzer. Začel na Radiu Študent (kjer je s 16 leti tudi prvič stopil pred mikrofon), nadaljeval na oglaševalski agenciji Virgo in nato kot partner, direktor projektov in skrbnik financ na agenciji Votan Komunikacije (nekdaj Votan Leo Burnett). Po karieri, ki je v maniri ogilvyjevskega ad-mana vključevala vse ključne funkcije procesa ustvarjanja (razen oblikovanja), strateškega planiranja, vodenja projektov, finančnega in drugih vidikov panoge (v okviru SOZ je predsedoval Oglaševalskemu razsodišču, vodil pa je tudi nekaj zaključnih prireditev in povezoval program na SOFU), si je za preostanek življenja z Barbaro začrtal čisto nov izziv. Povezan z gorami, z osamosvojitvijo v okviru družine, z novim okoljem in med novimi ljudmi. Čeprav – ko si enkrat podjetnik, izbira druge panoge nekako ni več tako stresna kot je, ko se odločaš prvič … Igral in nato skoraj trideset let je sodil košarko, radiu pa je ostal zvest vse do nedavno. Kot Zlobec sprva na Radiu Študent, pa na Radiu Hit in nato na Radiu Gorenc. Zaljubljen v muziko, naravo in svojo številčno družino …


B & B

Ko sta se pred petnajstimi leti našla na drugem koncu sveta, je bilo to v Andih … med gorami. In ko sta se po vrnitvi odločila, da pot nadaljujeta skupaj, sta vedela, da bo to … med gorami. Ob sončnih koncih tedna sta obiskovala Gorenjsko in si ogledovala najlepše kraje. Križe so bile pri vrhu seznama in ko se jima je s hišo sredi vasi ponudila priložnost, sta jo zagrabila. Zasnovala sta projekt, ki sta ga – z običajnimi težavami za tako velike podvige – tudi dokončala. To, tudi na žalost kakega potencialnega gosta, ni javna hiša s kazinojem, kot se je govorilo po vasi, temveč Bazni tabor/Base Camp z Glinartom – objekt s prenočišči z zajtrkom (glede na njuni začetnici kaj drugega niti ni moglo nastati) … in z delavnicami za oblikovanje keramike. Ustvarjalnica sred’ gora. Povezana z gorami, kot je le lahko. Ob vznožju hišne Kriške gore, torej Savinjskih Alp, le streljaj od Karavank in z dih jemajočimi pogledi na Triglav in Julijce. Kot planinska vodnika vas lahko nanje tudi popeljeta.Bazni tabor

Bazni tabor je nizkoenergetska hiša z nizkim ogljičnim odtisom, pri opremi katere smo težili k uporabi naravnih materialov. Vse sobe imajo urejeno prezračevanje (rekuperacija), vodo in poslopje ogrevamo z biomaso.

Kaj pravijo naši gostje

  • Very friendly owner, a font of info about the region.

    - Duncan, ZDA

Stopimo v stik

Včasih so spletni obrazci za neposredno rezervacijo tako trmasti, da vas pustijo čakati celo večnost. Ne dajte se jim! Pokličite naju ali nama pošljite e-mail in se bomo hitro zmenili.

Pošlji sporočilo

B&B sva zagreta hajkerja in bajkerja, zato z veseljem sprejemava v goste oboje!

OK